Foto: Shutterstock

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi vakar snieguši palīdzību kādai 35 gadus vecai sievietei, kas pie mediķiem vērsās pēc saindēšanās ar sēnēm, pastāstīja NMPD pārstāve Arita Rudzīte.

Viņa skaidroja, ka sieviete vakariņās ēdusi pašas lasītas un vārītas sēnes, tostarp arī velna bekas. Ēšanas laikā sieviete sajutusi rūgtu garšu un sēnes izspļāvusi, taču vēlāk viņai pasliktinājusies pašsajūta. Sākušās vēdersāpes un bijusi slikta dūša. Pēc pašsajūtas pasliktināšanās sieviete vērsusies pie mediķiem.

Rudzīte norādīja, ka saindēšanās simptomi var parādīties vienas līdz divu stundu laikā pēc ēšanas, bet reizēm var sākties arī vēlāk. Simptomi var būt dažādi, bet visbiežāk tie ir vemšana, vājums un sāpes vēderā. Ja cilvēkam ir aizdomas par saindēšanos ar sēnēm, tad nekavējoties jāzvana NMPD pa tālruni 113. Gaidot mediķus ieteicams izdzert ne vairāk kā vienu glāzi ar vēsu ūdeni. Cietušais nekādā gadījumā nedrīkst lietot alkoholu.

Savukārt Zemgalē kāds 69 gadus vecs vīrietis, strādājot ar leņķa slīpmašīnu, traumējis plaukstu un ar zāģētu brūci plaukstā nogādāts slimnīcā.

Turpretim Rīgā 46 gadus vecs vīrietis, labojot žogu, uzdūries elektrības kabelim un saņēmis strāvas triecienu, uz brīdi zaudējot samaņu. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar elektriskās traumas ietekmi.

Vidzemē 61 gadus vecs vīrietis nokritis no apmēram četrus metrus augstām trepēm uz kurām atradies, lai lasītu bumbierus. Vīrietis ar muguras un iegurņa traumām nogādāts slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!