Foto: LETA

Pēc aptuveni sešu stundu darba Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) izdevies likvidēt ugunsgrēku, kas ceturtdienas rītā bija izcēlies Jelgavā, industriālajā parkā "NP Jelgavas biznesa parks", kas atrodas bijušās rūpnīcas RAF teritorijā.

Jau ziņots, ka pulksten 10.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur ar atklātu liesmu dega ražošanas tipa ēka. Pulksten 13.24 ugunsdzēsējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos. Ēkā, kuras kopējā platība ir 30 000 kvadrātmetri, ugunsgrēks izplatījās 1600 kvadrātmetru platībā. Pēc liesmu izplatīšanās ierobežošanas ugunsdzēsēji turpināja konstrukciju jaukšanu un liešanas darbus, lai pilnībā nodzēstu visas gruzdošās vietas.

Notikuma vietā bija izveidots ugunsgrēka dzēšanas vadības štābs, iesaistoties industriālā parka pārvaldītājam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram, Valsts vides dienestam, Jelgavas pašvaldības policijai un A/S "Gaso" pārstāvjiem.

Dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas veicināja liesmu izplatību, un pastāvēja draudi, ka liesmas varētu nokļūt arī blakus esošajās celtnēs, portālam "Delfi" iepriekš pauda VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Pulksten 16.34 ugunsgrēku VUGD izdevies likvidēt.

Notikuma vietā strādāja 27 ugunsdzēsēji un dzēšanas darbiem tika izmantotas sešas autocisternas un autokāpnes. Cilvēki no degošās ēkas bija evakuējušies jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem vērsās četri cilvēki.

Jelgavas biznesa parka pārvaldniece Arta Nordmane portālam "Delfi" pauda, ka kamēr notikuma vietā strādā dienesti un darbiniekiem piekļuve ir liegta, nav zināms, kurā no fabrikām ugunsgrēks izcēlies. "Šobrīd ir piedūmojums, uz vietas strādā ugunsdzēsēji un policija. Blakus vienuviet atrodas pieci nomnieki, mēs skaidri nezinām, kurā no ēkām negadījums izcēlies," pauda Nordmane.

Uzņēmuma "Chocolette Confectionary" pārstāvis Guntars Dzērve portālu "Delfi" informēja, ka ugunsgrēks, kas izcēlies Jelgavas biznesa parkā, nav sācies šokolādes ražotnē. Liesmas ražotnes telpas nav skārušas.

Aģentūra LETA ziņo, ka ugunsgrēks izcēlies SIA "Baltic Innovation Holding" ražotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!