Foto: DELFI Reporter
Pēc aukstām un sniegotām Lieldienām Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, un nākamās nedēļas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15, iespējams, līdz pat +18 grādiem, liecina pašreizējās prognozes.

Līdz pirmdienas naktij daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi, tostarp vietām iespējams ilgstošs un spēcīgs sniegs, kā arī putenis. Prognozes par to, cik daudz snigs un kur izveidosies dziļākā sniega kārta, aizvien ir dažādas.

Jau ziņots, ka "Global Forecast System" (GFS) ceturtdien prognozēja, ka svētdien vietām Kurzemē un Zemgalē var izveidoties pat vairāk nekā 20 centimetru dziļš sniegs, bet jaunākie GFS aprēķini vairs neparedz vairāk kā septiņus centimetrus sniega vietām Rietumlatvijā un Vidzemē, stiprākā snigšana varētu skart Igauniju. Tomēr saskaņā ar citu datormodeļu aprēķiniem stiprākā snigšana iespējama Latvijā.

Naktī uz pirmdienu un otrdienu, 9. un 10.aprīli, Latvijā iespējams sals līdz -10 grādiem. Turpmāk no dienvidiem ieplūdīs siltāks gaiss, un jau 11.aprīlī gaisa temperatūra var sasniegt +14 grādu, nākamajās dienās iespējams vēl par 2-4 grādiem siltāks laiks. Gaisa temperatūra naktīs vairs nenoslīdēs zem nulles.

Nākamnedēļ saule mīsies ar mākoņiem, dažās dienās vietām gaidāms lietus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!