Foto: AFP/Scanpix

Latvija izteikusi visdziļāko līdzjūtību Mjanmas tautai saistībā ar zemes nogruvumu Mjanmas nefrīta raktuvju rajonā, kur gājuši bojā vismaz 90 cilvēki un vairāk nekā simts tiek uzskatīti par pazudušiem, paziņojusi Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Latvijas vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus traģiskajā nelaimes gadījumā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem.

Jau ziņots, ka vietējās amatpersonas svētdien paziņoja, ka Mjanmas ziemeļos nomaļā nefrīta raktuvju rajonā ir noticis zemes nogruvums, kurā gājuši bojā vismaz 90 cilvēku. Šī ir viena no lielākajām katastrofām Mjanmas nefrīta ieguves nozarē, un meklēšanas un glābšanas vienības pēc tās turpina atrast upurus. Glābēju darbu apgrūtina nelabvēlīgi laikapstākļi.

Tiek uzskatīts, ka bojāgājušie mēģināja atrast nefrītu, rakņājoties mehānisko rakšanas iekārtu atstātā gruvešu kalnā. Nogruvums sagrāva desmitiem būdiņu Kačinas štatā esošajā nefrīta raktuvju rajonā, kur nezināms skaits cilvēku ir apmetušies, cerot atrast dārgakmeņus.

Mjanmā iegūtā nefrīta šķirne tiek uzskatīta par vērtīgu dārgakmeni kaimiņvalstī Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!