Foto: DELFI

Pat pēc vairākiem lūgumiem un pieprasījumiem Krievijas puse nav sniegusi informāciju par infrastruktūru attīstības plāniem pie robežkontroles punktiem, tāpat netiek sniegta informācija par ceļu nestspēju, šodien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes (LOTLP) sēdē atzina "Valsts nekustamo īpašumu" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Viņš norādīja, ka informācija netiek sniegta ne uz rakstiskiem lūgumiem, ne tieši tiekoties. Līdz ar to, piemēram, ir problēmas ar Vientuļu robežpunktu, kur tiek veikti rekonstrukcijas darbi, taču nav iespējams šo infrastruktūru savietot ar infrastruktūru Krievijas pusē. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka ir būtiski attīstīt ceļu infrastruktūru abās pusēs, pretējā gadījuma robežpunkti nevarot normāli funkcionēt, un šis jautājums tikšot apspriests ar Krievijas pusi jau šajā mēnesī. Satiksmes ministrijā informēja, ka tuvākajā laikā šis jautājums tiks apspriests Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas Transporta darba grupas ietvaros.

Tols arī informēja par plāniem modernizēt Terehovas robežkontroles punktu, ieguldot 2,5 miljonus eiro, kas gan esot nepietiekama summa. Piemēram, līdzekļu nepietikšot Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ēkai, kura jau patlaban esot sliktā stāvoklī. Pēc trīs līdz pieciem gadiem, ja ēka netiks sakārtota, tad Eiropas Komisija varot slēgt kravu plūsmu, kuras apkalpo PVD.

Biedrības "Autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto"" prezidents Valdis Trēziņš skaidroja, ka patlaban, izbraucot no Latvijas, robežšķēršošanas vietās rindas vairs nav problēma. Kritiskāka situācija esot iebraucot Latvijā, tad nereti rindas tomēr veidojoties. Uz Trēziņa jautājumu, vai patlaban tiek aktualizēts jautājums par elektronisko rindu veidošanu, tika atzīts, ka situācija ir mainījusies - rindu nav, un patlaban esošajā kārtībā arī problēmu nav, tāpēc dienas kārtībā nav jautājuma par elektronisko rindu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!