Foto: LETA
Reaģējot uz atstādinātā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieka Alvja Vilka iesniegumiem, premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") KNAB attiecībā uz Normundu Vilnīti izdevis rezolūciju, taču tā ir klasificēta.

Vilks pagājušajā piektdienā premjeram pārsūdzēja KNAB priekšnieka rīkojumus par atstādināšanu no amata un par disciplinārlietas ierosināšanu.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne, ka Vilka iesniegums un premjera rezolūcija, reaģējot uz to, ir klasificēta. Tādēļ Krapāne atteicās izpaust rezolūcijā minēto.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga apliecināja, ka otrdien birojā saņemta premjera rezolūcija, taču tā ir ierobežotas pieejamības informācija, līdz ar to KNAB nav tiesīgs sniegt informāciju par tās saturu. KNAB priekšnieks pildīs rezolūcijā noteikto.

Pats Vilks informāciju par premjera rezolūciju uzzināja no aģentūras BNS. Viņš pagaidām uz saviem iesniegumiem atbildes no premjera nav saņēmis.

Tikmēr KNAB priekšnieks pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ierosinājuma nolēmis vēlreiz pagarināt pirmās pret Vilku ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu. Šoreiz termiņš ir 15.aprīlis, aģentūrai BNS apstiprināja Karlsberga.

Šī disciplinārlieta bija ierosināta par amatpersonas rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam.

Jau ziņots, ka pret Vilku pagājušajā nedēļā tika ierosināta vēl viena disciplinārlieta, uz kuras izmeklēšanas laiku viņš ir atstādināts no amata. Tās izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis.

Vilnītis ierosinājis disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā sakarā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Birojā arī joprojām notiek izmeklēšana disciplinārlietā pret otru KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pēc tam, kad prokuratūra izvērtēja vadošo KNAB darbinieku vēstuli par Vilnīša iespējamiem pārkāpumiem, valdībai ierosinājis izveidot komisiju Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai. Par komisijas izveidi valdība lems otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!