Foto: LETA

Pacientei, pēc vairākām stundām Stradiņa slimnīcas uzņemšanā, atstājot slimnīcas teritoriju, kurā bija novietots privātais transports, ar ko viņa tika atvesta uz slimnīcu, nācies šķirties no 40 eiro, sestdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Paciente, kura pēc galvas traumas nolēma doties uz slimnīcu ar privāto transportu, jo nosprieda, ka šis nebūtu tas gadījums, kad jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzībā, palūdza viņu uz slimnīcu aizvest draugiem.

Autostāvvietā pie jaunā slimnīcas korpusa viņi nav tikuši, jo nav strādājusi parkošanās automāti. Kad nospiesta poga pie megafona, pa to pateikts, ka jābrauc no dzelzceļa puses. Sieviete un viņas draugi to arī izdarījuši.

Stradiņa slimnīcā ir divas klientiem domātas autostāvvietas – pirmā atrodas pie jaunās slimnīcas A korpusa, kur sākotnēji mēģināja nokļūt paciente, bet otra autostāvvieta atrodas pie dzelzceļa, vēsta raidījums.

Savukārt slimnīcas pārstāvis raidījumam atzina, ka autostāvvieta Stradiņa slimnīcā ir viena – pie A korpusa. Otra – kurā iebraukšana ir no dzelzceļa puses, ir slimnīcas teritorija, kas nav domāta kā atsevišķa autostāvvieta. Pirmā stunda tur ir bez maksas, bet par katrām nākamajām 30 minūtēm jāmaksā septiņi eiro. Tas paredzēts, lai mudinātu cilvēkus ilglaicīgi neuzturēties slimnīcas teritorijā ar savu privāto transportu un lai neapdraudētu "ātrās palīdzības" transporta brīvu kustību.

Autostāvvieta pie slimnīcas A korpusa no šā gada 1. janvāra maksā vienu eiro stundā, pirmā stunda bez maksas. Tas tādēļ, lai iedzīvotāji no blakus mājām neizmantotu stāvvietu privātajiem nolūkiem, vēsta "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!