Foto: LETA

Zolitūdes traģēdija ietekmējusi arī darba drošības jomu un pēc tās cilvēki sākuši vairāk interesēties par darba drošības aspektiem darbavietās, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Valsts Darba inspekcijas priekšnieks Renārs Lūsis.

Viņš skaidroja, ka uzreiz pēc traģēdijas interese par šo darba aspektu palielinājās, taču tagad gan tā noplakusi, taču joprojām saglabājas augstākā līmenī nekā pirms traģēdijas. Tāpat viņš atzina, ka pēc traģēdijas arī daudzi uzņēmumi novērusi rupjākās kļūdas darba drošības jomā.

Runājot par nelaimes gadījumiem darba vietās, Lūsis sacīja, ka Igaunijā situācija esot nedaudz labāka, proti, tur darba vietā gūto traumu skaits esot skaitliski mazāk. Arī kopumā Latvija esot divreiz sliktākā situācijā nekā Eiropas Savienībā, liecinot vidējie rādītāji.

Lai arī kopumā smagu negadījumu skaits darba vietās neesot pieaudzis, viena no nozarēm, kur tas ir palielinājies, ir valsts pārvalde, atklāja Darba inspekcijas priekšnieks.

Valsts pārvaldē strādājošie visbiežāk gūstot traumas, krītot pa kāpnēm vai no krēsliem. Bijuši arī gadījumi, kad darbiniekiem uzkrituši iestādes logi.

Lielākoties cietušie ir gados jauni cilvēki, tāpēc Darba inspekcijai radies jautājums, cik profesionāli jaunie darbinieki tikuši apmācīti darba aizsardzības un drošības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!