Foto: LETA

Lai gan uz sestdienas pēcpusdienā sasaukto Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdi bija ieradušies deviņi no 17 tās locekļiem, sēde ilga aptuveni 12 minūtes, tās vadītājai Lindai Liepiņai paziņojot, ka nav kvoruma, slēdzot sēdi un atstājot sēžu zāli.

Pieprasījumu komisiju bija lūguši sasaukt tās locekļi - Ēriks Pucens (KPV LV), Ivars Puga (KPV LV), Sandis Riekstiņš (JKP), Uldis Budriķis (JKP), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Mārtiņš Bondars (AP), Mārtiņš Staķis (AP) un Rihards Kozlovskis (JV). Komisijas ārkārtas sēdē bija paredzēts skatīt divus jautājumus, proti, lemt par Liepiņas atsaukšanu no komisijas vadītājas amata un ievēlēt jaunu priekšsēdētāju.

Pēc koalīcijas deputātu rosinājuma komisijas vadītāja ārkārtas sēdi bija sasaukusi šodien plkst.16. Uz sēdi ieradās deviņi no 17 komisijas deputātiem, kas nozīmē, ka komisija bija lemtspējīga. Bez Liepiņas ieradās Pucens, Staķis, Budriķis, Riekstiņš, Naudiņš, Bondars, Puga un Kozlovskis.

Tomēr Liepiņa paziņoja, ka šodien komisijā nav kvorums, turklāt šāda ārkārtas sēžu sasaukšana neesot reglamentēta Saeimas Kārtības rullī.

Liepiņa norādīja, ka izveidojušos situāciju tagad vajadzētu izvērtēt Saeimas Juridiskajam birojam un Saeimas prezidijam, un paziņoja, ka nākamā komisijas sēde notiks 11.septembrī. Politiķe teica, ka kvoruma tālākai apspriešanai nav un sēde tiek slēgta, pēc tam viņai atstājot komisijas sēžu telpu. Citi deputāti gan iebilda, ka kvorums tomēr ir.

Paliekušie deputāti vēl pāris minūtes savā starpā padiskutēja par tālāko rīcību. Riekstiņš šajā nelielajā diskusijā pauda viedokli, ka vienreiz ir nepieciešams izlemt par to, vai šāda komisija tiek likvidēta vai jāpievieno citai parlamenta komisijai. "Cik komisija notiek, tad tas ir tikai šovs un komisijas darbs ir nulles vērtībā," uzsvēra Riekstiņš.

Komisijas loceklis Bondars savukārt pauda viedokli, ka Liepiņa turas pie sava krēsla un "uzvedas kā uzvedas". Viņš pauda, ka sēdes sasaukšana sestdienas pēcpusdienā esot bijusi pilnībā nekorekta, un norādīja, ka "persona, kas sasauca sēdi, vienkārši aizgājusi projām".

Ņemot vērā minēto, kā arī to, ka darba kārtību pat netika sākts skatīt, bet Liepiņa paziņoja, ka sēde ir slēgta, deputāti vienojās, ka par radušos situāciju jāvēršas pie Saeimas prezidija. Iesniegumu apņēmās sagatavot Pucens.

Pēc sēdes Pucens skaidroja, ka iesniegumā Saeimas prezidijam lūgs izvērtēt, vai šodienas sēdē tika ievērotas visas procesuālās darbības.

Deputāti Liepiņai vēlas izteikt neuzticību, jo iepriekš partijas vienojušās, ka katra partija vadīs savu komisiju. Pieprasījumu komisija ir jāvada "KPV LV", taču ņemot vērā, ka Liepiņa izstājusies no partijas, tad partija komisijas vadītāja amatam izvirzījusi Ivaru Pugu, norādīja Pucens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!