Foto: Publicitātes foto/"Sadales tīkls"

Piektdienas pēcpusdienā stiprā vēja radīto postījumu dēļ elektroapgāde ir traucēta kopumā ap 4000 AS "Sadales tīkls" klientu, galvenokārt valsts vidienē un dienvidu daļā, informē uzņēmuma pārstāve Alīna Kozlovska.

Atslēgumi īsi pirms pulksten 14 reģistrēti visā valsts teritorijā, bet lielākais atslēgto klientu skaits ir valsts vidienē un dienvidu daļā.

Uzņēmumā uzsver, ka situācija elektrotīklā ir mainīga, jo, novēršot bojājumus vienā tīkla posmā, tie var parādīties citā posmā. Konstatējot bojājumus, elektroapgāde ar informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu palīdzību iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas.

"Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, visā Latvijā pie bojājumu novēršanas darbojas 117 operatīvā darba brigādes jeb ap 300 darbinieku.

Ja būs nepieciešams, "Sadales tīkls" ir gatavs piesaistīt arī papildu brigādes. Kopējais pieejamais resurss uzņēmumam ir vairāk nekā 1000 darbinieku.

Detalizēti situācijai tīklā ikviens var sekot "Sadales tīkla" mājaslapā "sadalestikls.lv" digitālajā atslēgumu kartē, kur redzamas konkrētas adreses, kurās reģistrēti elektroapgādes pārtraukumi. Ja šajā kartē redzams, ka konkrētā adresē jau ir reģistrēts bojājums, "Sadales tīkls" speciālisti jau strādā pie bojājuma novēršanas.

Jau ziņots, ka līdz pat sestdienas rītam visā valstī spēkā dzeltenais vēja brīdinājums par spēcīgu vēju. Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Šādos laikapstākļos "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Ja tiek manīta bīstama situācija, piemēram, pārrauti elektrības vadi vai vados iekritis koks, nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties notikuma vietai, jo tas ir bīstami dzīvībai. Uzreiz ir jāzvana vai nu glābšanas dienestam 112 vai uz "Sadales tīkla" diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!