Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrība neatsakās no prasības palielināt skolotāju algas par 60 latiem no nākamā gada septembra, un ir apņēmības pilna cīnīties par šo prasību. LIZDA pārstāvji piedalīsies piketā pie Saeimas un lems par citām aktivitātēm.
LIZDA vadītājas vietnieks Jānis Krastiņš atzinis, ka budžetā paredzētais tikai 10% algu kāpums bija sagaidāms, jo tādas prognozes jau bija izskanējušas iepriekš. Taču arodbiedrība neatkāpjas no prasības palielināt skolotāju algas par 60 latiem, jo 10% pielikums sasniegs tikai aptuveni 36 – 40 latus.

Ceturtdien LIZDA pārstāvji piedalīsies Latvijas Brīvo arodbiedrību rīkotajā piketā pie Saeimas, uzturot prasības par algu pielikumu. Krastiņš norādīja, ka valdība apzinās, ka pedagogu algas ir ļoti zemas, tāpēc arī tika izstrādāts algu palielināšanas plāns. "Taču valdība var pieņemt lēmumus un var tos mainīt, tie ir viņu lēmumi," pauda Krastiņš.

Viņš norādīja, ka par tālāko rīcību būs jālemj pedagogiem. Taču viņš uzsvēra, ka nav pieņemama situācija, kad pirms Saeimas vēlēšanām politiķi "sasola nezin ko", bet pēc tam tie solījumi netiek pildīti. Viņš sprieda, ka līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām vēl ir pietiekoši ilgs laiks, tāpēc arī deputātu lēmumi var nebūt tik labvēlīgi.

Krastiņš sacīja, ka par tālāko rīcību vēl lems. "Domāsim, darīsim. Var spriest par brīdinājuma streiku, pēc tam par streiku," atzina LIZDA pārstāvis, uzsverot, ka līdz nākamā gada septembrim vēl ir daudz laika.

Jau ziņots, ka valdības apstiprinātais nākamā gada budžeta projekts paredz samazināt algu pieauguma tempus valsts sektorā strādājošiem, paredzot tikai 10% algu pielikumu tiem, kuru alga ir zemāka par vidējo darba samaksu valsts sektorā. Tas nozīmē, ka netiks pildīti valdības solījumi skolotājiem, mediķiem un citu nozaru darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!