Foto: LETA

Izmaiņas apvienotajā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) un Latvijas Universitātes (LU) pedagoģisko programmu mācībspēku sastāvā varētu notikt 2019.gadā.

Kā žurnālistiem pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa, pēc RPIVA pievienošanas LU visi akadēmijas pedagogi nonāks universitātē. To paredzēs RPIVA reorganizācijas plāns un saistību nodošana LU.

Apvienotais LU un PRIVA akadēmiskā personāla kolektīvs līdz 2019.gadā paredzētajai studiju programmu akreditācijai strādās pie jaunām, labākām studiju programmām. "Tad darbu turpinās motivētākie, izcilākie mācībspēki. Piecu gadu laikā tiks mobilizēti resursi no programmu pārskatīšanas un uzlabošanas, kā arī nonākšanas pie optimālā studentu skaita," skaidroja Kiopa.

Jautāta, vai IZM, aprēķinot optimālo pedagoģijas studiju programmu skaitu, ir rēķinājusi arī to, cik daudz pedagogu nepieciešams to īstenošanai, Kiopa norādīja, ka tā ir augstskolu kompetence - augstskolas veido programmas, kā arī pieņem darbā pasniedzējus.

IZM precizētā RPIVA pievienošanas LU loģika paredz, ka RPIVA tiek pievienota LU, to integrējot LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. LU pārņems visas RPIVA studiju programmas, taču mūzikas un deju studiju programmu studenti turpinās un pabeigs studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

RPIVA filiāles kļūs par LU filiālēm, savukārt RPIVA akadēmiskais personāls tiks integrēts LU, paredz RPIVA reorganizācijas plāns.

Vienlaikus noteikts, ka finansējums sekos studentam - IZM piešķirs budžeta vietu finansējumu tām augstskolām, kurās studijas turpinās RPIVA studenti. Tāpat studenti, kuri studē programmās, kādas LU nepiedāvā, turpinās studijas uz tiem pašiem nosacījumiem citās augstskolās. Savukārt, ja studenti nevēlēsies turpināt studijas LU, viņiem būs iespēja pāriet uz radniecīgu programmu citā augstskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!