Foto: DELFI
Izglītības iestāžu pārstāvji norāda, ka mācību process Latvijas izglītības iestādēs šodien sakarā ar pedagogu protesta akciju netiks ietekmēts.

Rīgas pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāja Ligita Semjonova skaidro, ka protesta akcijas laiks izvēlēts tā, lai netraucētu mācību procesam. "Skolotāji, kuri dosies uz protestu, savas stundas būs novadījuši."

Uz Rīgu no Liepājas dodas pieci autobusi ar 180 pedagogiem no 40 mācību iestādēm. Protesta akcijā tiks pārstāvētas visas Liepājas pilsētas mācību iestādes. Liepāja pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāja Irēna Opšteine skaidro, ka skolotāji un audzinātāji visās izglītības iestādēs ir vienojušies par savstarpējo aizvietošanu gadījumā, ja kādam no dalībniekiem šodien ir paredzēts vadīt mācību stundas. "Skolēnu mācību process netiks ietekmēts, un stundas tiks novadītas," norāda Opšteine.

No Daugavpils un Ilūkstes novadiem uz pedagogu protestu dodas 36 izglītības nozares darbinieki no 15 mācību iestādēm. Daugavpils un Ilūkstes novadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Ņina Volonceviča skaidro, ka mācību process skolā netiekot traucēts: "Mācību stundas neizkrīt. Skolu direktori parūpējušies par to. Uz Rīgu dodas skolotāji, kuriem šajā dienā nav mācību stundu, vai arī tie, kuri mācību stundas ir atstrādājuši citā dienā."

No Rēzeknes un Viļānu novadiem uz Rīgu dodas vairāki autobusi. Piketā šos reģionus pārstāvēs 76 cilvēki no 23 izglītības iestādēm. Vija Dikule norāda, ka pedagogi ir savstarpēji vienojušies par aizvietošanu, lai neizjauktu mācību procesu, turklāt daudziem skolotājiem šodien nav paredzēts vadīt mācību stundas, tādēļ skolēni necietīs pasākuma dēļ.

Kā ziņots, šodien notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētais izglītības un zinātnes darbinieku protests. LIZDA norāda, ka tajā varētu piedalīties 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!