Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēdējā diennaktī veikti 5332 Covid-19 testi, reģistrēti 188 jauni saslimšanas gadījumi, bet viena persona mirusi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Stacionāros aizvadītajā dienā ievietoti 11 cilvēki. Kopā stacionāros ārstējas 69 pacienti: 63 ar vidēji smagu slimības gaitu, seši ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 281 pacienti.

Mirusī persona ir vecuma grupā no 60 līdz 65 gadiem.

Dati rāda, ka pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 3,5%. Latvijā kopā līdz šim saslimušas 3392 personas un 1329 izveseļojušās.

Turpinot uzliesmojuma izmeklēšanu, vismaz 50 gadījumi ir atklāti Vecpiebalgas novadā, vairāki saslimušie ir pieskaitāmi jau pie iepriekš konstatētajiem saslimšanas gadījumiem un uzliesmojumiem, 13 inficētie atgriezušies no Baltkrievijas.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!