Skanot klusinātai sēru mūzikai, sestdien simtiem cilvēku Rīgas Sv.Pētera baznīcā atvadījās no šī gada 11.augustā, sprāgstot improvizētai spridzināšanas ierīcei, bojā gājušā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīra dižkareivja Edgara Ozoliņa.

Atvadīšanās ceremonijā piedalījās bojā gājušā karavīra tuvinieki, dienesta biedri, Valsts prezidents Valdis Zatlers, aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP), satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC), Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP), kā arī vairākas citas augstas valsts un NBS amatpersonas.

Baznīca bija piepildīta ar cilvēkiem, kas ar asarām acīs raudzījās uz jaunā puiša zārku. Vissmagāk notikušo pārdzīvoja bojā gājušo tuvinieki un dienesta biedri.
Atvadīšanās ceremonijā nelielu atvadu uzrunu klātesošiem teica bruņoto spēku kapelāns Elmārs Pļaviņš, aicinot visus klātesošos uz kopīgu lūgšanu.

Kā ziņots, 11.augustā Meimenas pilsētā, Latvijas karavīriem veicot preses pārstāvju eskortu, notika negadījums - dodoties atpakaļceļā no Meimenas pilsētas uz bāzi, eksplodēja viena no automašīnām, kurā atradās četri Latvijas karavīri.

Viens no karavīriem - dižkareivis Ozoliņš - gāja bojā. Kareivis Ainārs Stepiņš guva savainojumus kājā, bet pārējie divi - dižkareivis Andris Brencis un kareivis Juris Šķērškāns - guva vieglus ievainojumus.

Stepiņš ir nogādāts Latvijā, un viņš atrodas slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis tiek raksturots kā apmierinošs, ir sākta nepieciešamā ārstēšana. Latvijā atgriezušies arī divi negadījumā viegli ievainotie karavīri - Brencis un Šķērškāns, lai "pēc īsa atelpas brīža" dotos turpināt pildīt savus pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Saskaņā ar pašreizējo informāciju negadījumā sprādzis improvizēts spridzeklis, kas, iespējams, tika darbināts no attāluma. Kolonnā braukušas trīs automašīnas, kuras pārvalda Latvijas kontingents. Negadījumā cieta arī 13 civiliedzīvotāji.

Kā ziņots, šī ir pirmā reize, kad, pildot dienesta pienākumus, Afganistānā dzīvību zaudējis Latvijas karavīrs. Trīs karavīrus Latvija zaudējusi četru gadu laikā nemiera postītajā Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!