Foto: Kadrs no video
Pēdējā partija (PP) izslēgusi no savām rindām vienu no tās dibinātājiem, 10.Saeimas vēlēšanu kampaņas Latgalē organizētāju Ansi Ataolu Bērziņu.

Partijas priekšsēdētājs Gints Knoks pastāstīja, ka "draudzīgi šķirties" no Bērziņa nācies, jo pārāk atšķirīgi bijuši uzskati. Bērziņš partijas darbu uztvēris kā nebeidzamu ielu cīņu. Tā līdz šim nav nesusi vēlamo rezultātu. Savukārt vairums PP biedru uzskata, ka partijai ir nepieciešama sava ideoloģija, un nosliecas uz citu metožu izmantošanu politiskajā cīņā.

"Šim cilvēkam nav pieņemamas liberālās vērtības, uz kurām balstās PP, viņam ir vajadzīga sava partija," secina Knoks.

Līdzīgu uzskatu pauda arī PP valdes locekle Zanda Slava. "Bērziņš pēc savas dabas ir agresīvs cilvēks un daudz ko gribēja darīt vardarbīgi. Mūsu partijai, kuras mērķis nav obligāti nokļūt pie varas, tas nebija pieņemams," stāsta Slava.

No partijas izslēgtais politiķis pastāstīja, ka domāšanas un uzskatu atšķirības starp viņu un PP vadību iezīmējušās jau priekšvēlēšanu laikā. "Partijas kodolu veido rietumnieciski snobiski ļaudis, kuriem patīk sanākt kopā, izdzert pa glāzei sarkanvīna un parunāties. Es esmu vairāk austrumeiropiski-revolucionāri noskaņots, vairāk uz aktīvu un reizēm arī asu rīcību," saka Bērziņš.

Kā piemēru viņš minēja pirms pēdējās Saeimas vēlēšanām notikušās LTV debates, kurās piedalīties tikušas aicinātas tikai pie varas esošās partijas. Lai neļautu šīm debatēm notikt, uz tām neuzaicinātās partijas deputātu kandidāts piedāvājis bloķēt Salu tiltu. Taču neviens cits no partijas biedriem šo ideju nav atbalstījis.

Bērziņš pieļauj, ka viņa partijas biedri vairāk ir orientēti uz procesu, viņš pats - uz rezultātu. "Žēl, ka nācies aiziet no partijas, jo ieguldīts liels darbs. Žēl arī, ka PP nekļuva par vienojošu vistautas pārmaiņu spēku, kaut potenciāls bija," ar skumjām secina Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!