Aizvadītajās septiņās dienās jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pret iepriekšējo nedēļu sarucis par piektdaļu, bet pēdējo piecu nedēļu laikā - par 60%. Neraugoties uz pozitīvo tendenci, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina iedzīvotājus nekavēties ar vakcināciju.

Pagājušajā nedēļā tika atklāti vidēji 245 jauni inficētie dienā (nedēļu iepriekš - 308). Tāpat arī par 14,4% samazinājies veikto testu skaits. Saslimstības samazinājums vērojams visās vecuma grupās un reģionos.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 29 pacienti dienā (nedēļu iepriekš 46), tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 412 (iepriekš 533) pacienti.

Tomēr uz citu Eiropas valstu fona Latvijas rādītāji joprojām ir neiepriecinoši. Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 111 (iepriekš 155), savukārt Latvijā tas ir gandrīz divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas – 19 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

"Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, aicinām iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā," paziņojumā raksta SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!