Foto: PantherMedia/Scanpix
Trešdiena ir pēdējā diena, kad iespējams parakstīt Valsts prezidenta atbalstīto Labas gribas manifestu.

Jau ziņots, ka Rīgas pilī un daudzās pašvaldībās ikviens Latvijas iedzīvotājs var parakstīt Labās gribas manifestu, kas izstrādāts, balsoties uz mācītāja Jura Rubeņa tēzēm par morālo izlīgumu sabiedrībā, kas izskanēja Valsts prezidenta rīkotajā diskusijā.


Dokumentu pirmajā dienā parakstīja pats Valsts prezidents un vairāki sabiedrībā pazīstami politikas, kultūras, zinātnes un citu nozaru pārstāvji.

No koalīcijā esošajām partijām manifestu parakstījuši Zatlera Reformu partijas pārstāvji, savukārt nacionālās apvienības VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars atzinis, ka dokuments un tajā ietvertais aicinājums viņam esot neskaidrs. Partijas "Vienotība" pārstāvis premjers Valdis Dombrovskis par prezidenta atbalstīto iniciatīvu izteicās atturīgi – viņš norādīja, ka šajā pirmsreferenduma laikā ir gana daudz dažādu aicinājumu, savukārt Saeimas spīkere un "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa sākotnēji sacīja, ka viņai neesot bijis laika iepazīties ar šo dokumentu un viņa gribot to pārrunāt ar prezidentu, taču vēlāk paziņoja, ka dokumentu parakstīs, jo atbalsta tajā paustos uzskatus un vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!