Foto: LETA
Pēdējos astoņos gados Latvijā miera apstākļos gājuši bojā vismaz septiņi karavīri un zemessargi, bet vēl vairāki cietuši, liecina liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

2011.gada 23.oktobrī Ādažu poligonā uzsprāga iereibuša zemessarga atrasta granāta. Sprādzienā ievainojumus guva septiņi zemessargi, viens no ievainojumiem mira. Traģēdijā apsūdzētais zemessargs ir sēdies uz apsūdzēto sola.

2011.gada maijā Speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīrs pēc triju kilometru skrējiena zaudēja samaņu un nomira ātrās palīdzības automašīnā.

2008.gada augustā Ādažos, braucot no Ādažu bāzes uz poligonu, ceļu satiksmes negadījumā iekļuva Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus pārvadājošā automašīna. Novirzoties no ceļa brauktuves, tā ietriecās kokā. Avārijā cieta desmit karavīri, no kuriem divi vēlāk mira.

2006.gada 15.maijā neveiksmīga lēciena laikā ar izpletņiem Daugavā, pie Rīgas Eksporta ostas, iekrita četri SUV karavīri, no kuriem divi gāja bojā, bet divi tika izglābti. Vēl viens kareivis iekārās celtnī Andrejsalas ostā.

Kopš 2004.gada septiņi karavīri arī gājuši bojā karadarbības rajonos Irākā un Afganistānā.

Jau ziņots, ka šodien plānotu nodarbību laikā gājis bojā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīrs, bet otrs ar hipotermijas pazīmēm nogādāts ārstniecības iestādē Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!