Pedofilijas lietā apsūdzētais "Logos centra" darbinieks Jurijs Kutirevs 15.novembrī, atrodoties ieslodzījumā, sācis badastreiku, jo viņam joprojām nav konkretizēta uzrādītā apsūdzība.
To BNS apstiprināja Kutireva advokāts Rinalds Bušs.

Kutirevs pašlaik esot ievietots vienvietīgā kamerā un viņu katru dienu apmeklējot ārsts.

Bušs sacīja, ka pagaidām nav zināms, cik ilgi viņa aizstāvamais grasās badoties, tomēr Kutirevs cerot, ka šāda rīcība pievērsīs tiesībsargājošo struktūru uzmanību un tās sāks aktīvāk strādāt.

Kutirevs apcietinājumā atrodoties jau gandrīz divus mēnešus, bet viņam jorpojām nav pateikts, par ko viņš tiek apsūdzēts.

"Viņam joprojām nav uzrādīti krimināla rakstura materiāli, kuros būtu pedofilija vai nekrofilija, kurus viņš būtu gatavojis," teica Bušs.

Jau vēstīts, ka šajā krimināllietā pašlaik apcietinātas četras personas - trīs bijušie "Logos centra" darbinieki, kā arī bijušais SIA "Izimekss" darbinieks Ingus Tūns.

Visiem apcietinātajiem apsūdzības ir uzrādītas par nepilngadīgo iesaistīšanu pornogrāfisku materiālu izgatavošanā vai ražošanā, par ko viņus var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem. Vairākiem uzrādītas apsūdzības arī par citiem noziegumiem, kas saistīti ar pedofilijas lietu.

Pirmo pedofilijas lietā 11.augustā apcietināja un apsūdzēja "Logos centra" vadītāju Juriju Jurjevu, bet pārējie tika apcietināti neilgi pēc 19.septembra LNT raidījuma "Nedēļa", kurā, balstoties uz cietušo liecībām, pedofilijā tika vainoti Tūns, skaistumkonkursa "Misis Latvija" organizators Ainars Eisaks, kā arī vārdā nenosauktas augstas valsts amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!