Satversmes aizsardzības birojs (SAB) parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā nodoto materiālu izmeklēšanu veic ieplānotajos tempos, un izmeklēšana varētu noslēgties vēl martā.
SAB vadītāja vietnieks Uldis Dzenītis gan atteicās informēt, cik amatpersonu saistībā ar lietas materiāliem SAB jau ir nopratinājis.

Pēc viņa stāstītā, SAB minētajā lietā veic izziņas funkciju, proti, Ģenerālprokuratūras ierosinātās lietas viena atzara izmeklēšanu. Dzenītis arī piebilda, ka pēc izmeklēšanas veikšanas lietas materiāli tiks nodoti Ģenerālprokuratūrai.

Dzenītis paskaidroja, ka birojs izmeklē to "lietas atzaru, kas saistīts ar amatpersonu un tiesībsargājošo iestāžu saistību ar minēto lietu".

BNS jau ziņoja, ka SAB nodotajos materiālos ir komisijas sēžu protokoli, kuros ietvertas arī liecības, uz kuru pamata Ādamsons 17.februārī no Saeimas tribīnes nosauca vairākas amatpersonas, kuras varētu būt saistītas ar pedofilijas lietu.

Tāpat SAB iesniegtajos materiālos ietverti pieprasījumi dažādām institūcijām un saņemtās atbildes. Nav zināms, vai komisija SAB atklājusi arī liecinieku vārdus.

BNS jau vēstīja, ka komisija atteicās nodot materiālus Ģenerālprokuratūrā, jo neuzticas tai un baidās par komisijā liecinājušo aizsardzību. Tāpat tā iebilda pret materiālu nodošanu Augstākās tiesas senatoram Voldemāram Čiževskim, kas pārbauda ģenerālprokura Jāņa Skrastiņa darbības likumību.

Komisija bija ar mieru materiālus nodot tikai SAB, kas esot vienīgā "daudz maz nepolitizētā" institūcija, lai SAB tos varētu atdot jaunajam ģenerālprokuroram, kad tas tiks iecelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!