Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētājs Jānis Ādamsons ceturtdien no Saeimas tribīnes paziņojis, ka to amatpersonu vidū, kuras varētu būt iesaistītas pedofilijas lietā, ir premjerministrs Andris Šķēle, tieslietu ministrs Valdis Birkavs un Valsts ieņēmumu dienesta vadītājs Andrejs Sončiks.

Viņš informēja, ka komisijā liecības ir snieguši vairāk nekā 40 cilvēki un vairākas no sniegtajām liecībām ir pārklājušās, kas palielina šo liecību ticamības pakāpi.

Komisijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka pedofilijas lietā ir iesaistītas augstas valsts amatpersonas un lietas pavedieni ved arī uz ģenerālprokuratūru un ģenerālprokuratūras augstām amatpersonām, sacīja Ādamsons.

"Latvijas Ceļa" deputāts Kārlis Leiškalns uz Ādamsona paziņojumu reaģēja, no Saeimas tribīnes saniknoti paziņojot, ka "viens mudaks, liellops un kretīns, kuram puišeļi paraudājuši uz pleca", mēģinot šādā veidā izspēlēt savas politiskās atriebības. Leiškalns uzskata, ka šādu paziņojumu mērķis ir diskreditēt valsti un sagraut valdību. Viņš paziņoja, ka nedrīkst tik nopietnā lietā nosaukt uzvārdus, par kuru vainu nav skaidras pārliecības.

Savukārt tieslietu ministrs Valdis Birkavs pēc Ādamsona paziņojuma apņēmies iesniegt prokuratūrā pieteikumu izmeklēt viņa saistību ar pedofilijas lietu, lai pierādītu, ka šādām aizdomām nav nekāda pamata.

Birkavs arī pieteicis beztermiņa badastreiku, jo viņa gods esot augstāks par viņa dzīvi - līdz ar to tādam apvainojumam viņš var likt pretī tikai to. Sava vārda nosaukšanu viņš uzskata par politisku provokāciju. Ar badastreiku viņš gribot cīnīties par tiesisko kārtību valstī un turpinās strādāt, kamēr spēki to atļaus. Viņš uzsvēra, ka vēlas pedofilijas lietai ātru atrisinājumu.

"Lieciet pierādījumus galdā", pauda Birkavs.

Valsts ieņēmumu dienesta direktors Andrejs Sončiks iesniegs prasību tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. "Agrāk par šādiem godu un cieņu aizskarošiem apvainojumiem izsauca uz dueli un nodūra," sacījis Sončiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!