Foto: F64

Labklājības ministrija ir vērtējusi pensiju indeksācijas iespējas, tomēr pašlaik 2013.gada budžetā tā nav paredzēta, šodien žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Kā skaidroja premjers, pie jautājuma par pensiju indeksāciju varam atgriezties 2014.gada budžeta kontekstā.

Kā vienu no 2013.gada valsts budžeta prioritātēm Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) virzīs pensiju indeksāciju, aģentūru LETA informēja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzsver, ka "laikā, kad ievērojami budžeta līdzekļi tiek ieguldīti tādos projektos kā bezatbildīgi noslēgtā radaru līguma laušana, aviosabiedrībā "airBaltic" un dažādu banku glābšanas operācijas, pensiju indeksācija ir sociāli atbildīgas valsts pienākums, lai trūcīgāko sabiedrības daļu nepakļautu vēl lielākam nabadzības riskam".

Pensiju indeksācijai atbilstoši likumdošanai jānotiek katru gadu, un ZZS rosina to atsākt jau ar 2013.gadu un aicina valdību nākamā gada budžetā šim solim paredzēt līdzekļus. Ja šāda iniciatīva netiks paredzēta, ZZS gatavos un iesniegs savu priekšlikumu par pensiju indeksācijas atsākšanu jau 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!