Foto: F64
Pensionāru federācija cer savākt vairākus desmitus tūkstošu parakstu pensiju indeksācijas atsākšanai jau no šā gada oktobra, kā arī plāno citas protesta akcijas, trešdien Latvijas Radio sacīja Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) priekšsēdētājs Andris Siliņš.

Parakstu vākšana jau aktīvi notiekot un pirmie rezultāti jau esot. Tā vairāki tūkstoši parakstu jau savākti Ventspilī, daudz parakstu esot savākts arī citos novados, tāpēc kopumā varētu "būt iespaidīgs skaitlis". Tāpat līdz aprīlim būšot skaidrība par iespējamu visas Latvijas pensionāru mītiņa rīkošanu Rīgā.

Siliņš cer, ka tiks savākti vairāki desmiti tūkstošu parakstu, lai parādītu, ka tā ir nopietna problēma lielai daļai sabiedrības. Savāktos aprakstus plānots iesniegt Saeimā.

Siliņš atgādināja, ka pensijas nav indeksētas kopš 2009.gada un tas ir ļoti nopietni pasliktinājis situāciju lielai daļai pensionāru. Pensionāriem tas nozīmējot negūtus ap 10% no kopējiem ienākumiem. Tāpēc pensionāri vēlas, lai indeksācija būtu par visu šo periodu, kas no valsts budžeta gan prasītu 100 miljonus latu.

"Situācija ir ļoti kritiska, sevišķi ziemas mēnešos. Šogad ir nenormāli lieli apkures rēķini," norādīja Siliņš.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (V) intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" uzsvēra, ka pensiju indeksāciju plānots atsākt nākamgad, bet šā gada valsts budžetā indeksācijai līdzekļi nav paredzēti, tāpēc pensionāru prasību nebūs iespējams izpildīt. 

Jau ziņots, ka  Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē par jauno LPF priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais federācijas valdes loceklis Siliņš.

Līdzšinējā federācijas vadītāja Aina Verze turpinās darbu kā valdes locekle un šodien tika ievēlēta par federācijas goda priekšsēdētāju.

Domes sēdē Verze atklāja, ka pieņēmusi lēmumu vairs nepildīt valdes priekšsēdētājas pienākumus arī politisku iemeslu dēļ. Viņa teica, ka šo lēmumu lielā mērā ietekmēja saņemtā kritika pēc labklājības ministres Ilze Viņķeles (V) demisijas pieprasījuma parakstīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!