Foto: DELFI

Pensionāru situācija nav uzlabojama atrauti no visas sabiedrības labklājības pieauguma, pirmdien sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele ("Vienotība"), kura sestdien negaidīti ieradās uz tūkstoš cilvēku plašo pensionāru mītiņu Vecrīgā, mēģināja sacīt uzrunu, taču tika vairākkārt pārtraukta ar saucieniem un svilpieniem.

"Pensionāru situācija nav uzlabojama atrauti no visas sabiedrības labklājības pieauguma kopumā. Ir jāsaprot, ka mēs visi esam vienā laivā, un finansējums, kas ir pieejams kā pensionāriem tā jaunajām ģimenēm un invalīdiem, ir viens," sacīja Viņķele.

Viņa teica, ka daļa Latvijas Pensionāru federācijas izvirzīto prasību noteikti ir izpildāmas, taču oficiāli federācijas mītiņa laikā izvirzītās prasības vēl nav saņemtas.

"Pie pensiju indeksācijas modeļa maiņas mēs jau strādājam, Pensionāru federācija par to ir arī lieliski informēta. Bet es nevaru komentēt pilno prasību apjomu, jo mēs vēl rakstiski noformētas prasības neesam saņēmuši," norāda nozares ministre. Viņķele.

Jau ziņots, ka Latvijas Pensionāru federācija pavasarī pieņēma lēmumu sarīkot plašāku akciju, lai pievērstu uzmanību senioru problēmām un iespējamiem risinājumiem.

Mītiņā tika pieņemta rezolūcija ar vairākām prasībām Saeimai un valdībai – nodrošināt maksimāli taisnīgu pensiju indeksāciju, mainot indeksācijas aprēķināšanu, pakāpeniski palielināt piemaksas par darba stāžu līdz 1996.gadam, palielināt slieksni, līdz kuram pensijas neapliek ar nodokļiem, to nodalīt no darba algas, izveidot pensionāru veselības valsts apdrošināšanas sistēmu, atcelt nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu par vienīgo mājokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!