Pērn apdrošinātāji obligātās cilviltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) ietvaros parakstījuši prēmijas par 36 miljoniem latu, kas ir par 45% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksātas zaudējumu atlīdzības 31,7 miljonu latu apmērā, kas ir par 48% vairāk salīdzinot ar 2006.gadu.
Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā informē, ka vidējā summa, par kādu pērn katru dienu apdrošinātāji pieņēmuši lēmumus izmaksai ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem, ir 84 tūkstoši latu, salīdzinoši 2006.gadā šis skaitlis bija 53,2 tūkstoši latu.

Atlīdzību straujo pieaugumu, tāpat kā iepriekš, sekmējis izmaksu kāpums. No visām atlīdzībām apmēram 92% veido transportlīdzekļu bojājumi un bojāejas zaudējumu atlīdzināšana. Šo atlīdzību pieaugums pērn bija 64%, ko var izskaidrot ar vispārējo inflāciju valstī, jauno transportlīdzekļu īpatsvara pieaugumu ceļu satiksmē (līdz ar to dārgāki remonti), kā arī strauju transportlīdzekļu remontdarbu izmaksu sadārdzinājumu.

Tāpat medicīnas pakalpojumu izcenojumu kāpuma ietekmē pērn palielinājušās arī atlīdzības, kas sedz ārstēšanās izdevumus. Pērn vislielākais pieaugums bijis atlīdzībām par nemateriālajiem zaudējumiem sakarā ar cietušās personas fizisku traumu, kas pieauga gandrīz deviņas reizes, savukārt par 85% palielinājās atlīdzību summas par cietušās personas ārstēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!