Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2005.gadu, būtiski samazinājies atklāto noziedzīgo nodarījumu skaits, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" teica Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis.
VP priekšnieks informēja, ka 2005.gadā atklāti 28 000, bet pērn - 13 000 noziegumu. Lieljuksis norādīja, ka "nekas ārkārtīgi traģisks nav noticis", bet, viņaprāt, rādītāji ir jāuzlabo.

Viņš skaidroja, ka atklāto noziegumu skaits samazinājies objektīvu un subjektīvu iemeslu dēļ, piemēram, nepietiekamā finansējuma un zemā atalgojuma dēļ, kā arī novēlotās reakcijas dēļ uz pārmaiņām darba tirgū u.c.

Lieljuksis uzsvēra, ka visus noziegumus policija nevar izmeklēt un to nevar izdarīt neviena valsts drošības iestāde, tādēļ jānosaka prioritātes. VP svarīgākais uzdevums ir cīnīties pret smagiem, sevišķi smagiem noziegumiem, bruņotu laupīšanu, ekonomiskajiem noziegumiem u.c.

Jau ziņots, ka piektdien notiks VP gada sanāksme, kurā plānots analizēt 2006.gada darba rezultātus, informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Pēc sanāksmes VP ēkā plkst.15 notiks preses konference.

Tajā piedalīsies iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LC/LPP), VP priekšnieks Aldis Lieljuksis, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Dailis Lūks, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Jānis Vonda un Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Alnis Jirgens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!