Foto: LETA
Vairāki bijušie ministri, kā arī ekspremjers Ivars Godmanis 2010.gada laikā ir zaudējuši savas pozīcijas publicitātes topā, un to vietā vēlēšanu gadā nāca tagadējās koalīcijas ietekmīgi pārstāvji un viens no aktīvākajiem opozicionāriem Andris Šķēle (TP), liecina SIA "Lursoft IT" ("Lursoft") apkopotais pagājušā gada publicitātes indekss.

"Lursoft" skaidro, ka personu publicitātes indekss tiek veidots pēc datiem, kas iegūti, izvērtējot publikācijas un veicot personu monitoringu "Lursoft" laikrakstu bibliotēkā. Saskaņā ar to pērn no fizisko personu publicitātes top 10 ir izkrituši ekspremjers Ivars Godmanis (LPP/LC), bijušie ministri no Tautas partijas (TP) Mareks Segliņš un Edgars Zalāns, kā arī iepriekšējā izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS).

No topa izkritušo vietā nākuši citi politiķi –TP priekšsēdētājs Andris Šķēle (7.vieta), Ventspils mērs Aivars Lembergs (8), iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) (9) un Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa (V) (10).

Topa pirmajā un otrajā vietā otro gadu pēc kārtas ir premjers Valdis Dombrovskis un Valsts prezidents Valdis Zatlers. Uz trešo no sestās vietas 2010.gada laikā pakāpies ekonomikas ministrs Artis Kampars (V), bet uz ceturto no piektās – LPP/LC priekšsēdis Ainārs Šlesers, kurš samainījies vietām ar bijušo finanšu ministru, tagad aktīvo politiku atstājušo Einaru Repši (JL). Tāpat par vienu vietu uz sesto pakāpies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Lursoft" norāda, ka, pateicoties rudenī notikušajām Saeimas vēlēšanām, 2010.gadā publikāciju skaits pieaudzis premjeram Dombrovskim (+4,95%), Kamparam (+18,03%), Šķēlem (+52,50%), Lembergam (+70,99), Mūrniecei (+33,58%), Āboltiņai (+74,40%) un Ušakovam (+5,62%).

Lai arī saglabāta līdzšinējā vieta publicitātes topā, samazinājies rakstu skaits, kuros pieminēts Zatlers (-10,28%). Publicitātes apjoms pērn krities arī Repšem, kurš pagājušajā gadā paziņoja par aiziešanu no aktīvās politikas (-36,71%), savukārt Šlesers, par spīti tam, ka kopējais publikāciju skaits pērn samazinājies par 8,19%, topā pakāpies par vienu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!