Foto: DELFI
Lai gan nodarbinātības līmenis Latvijā pēc trīs gadu ilga krituma pērn sācis pieaugt, sasniedzot 55,3%, tas joprojām ir par 7,3 procentpunktiem mazāk nekā pirmskrīzes līmenī 2008.gadā, kad nodarbināti bija 62,6% darbspējīgo iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pērn, salīdzinot ar 2010.gadu, nodarbinātības līmenis pieaudzis par 2,2 procentpunktiem. Tomēr nodarbinātība ir tikai 2002.gada līmenī, norāda Centrālā statistikas pārvalde.

Bezdarba līmenis jeb darba meklētāju īpatsvars ir samazinājies par 3,3 procentpunktiem, pārtraucot trīs gadu ilgo pieaugumu.

CSP norāda, ka izvērsti 2011.gada nodarbinātības statistikas dati publicēti 15.maijā, kad tiks pabeigta apsekojuma datu pārrēķināšana pamatojoties uz tautas skaitīšanas datiem. Tas ir nepieciešams, jo tautas skaitīšanas rezultāti apstiprināja, ka Latvijas iedzīvotāju skaits ir mazāks nekā uzrādīts Iedzīvotāju reģistra datos, kurus CSP izmanto datu aprēķiniem.

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī šā gada februāra beigās bija 11,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita – par 0,1 procentpunktu augstāks nekā janvārī, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras dati (NVA).

Jau ziņots, ka pēc tam, kad pagājušā gada izskaņā tika sasniegts pēdējos gados zemākais bezdarba līmenis, šā gada janvārī tas ir atsācis augt, un janvāra beigās bez darba bija 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Salīdzinājumā ar pagājušā gada decembri bezdarba līmenis janvārī bija palielinājies par 0,2 procentpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!