Laika posmā no 2006.gada decembra līdz 2007.gada decembrim Vides ministrijas institūcijas ir konstatējušas 352 pārkāpumus attiecībā uz kāpu izbraukāšanu, piemēroti administratīvie sodi 6990 latu apmērā. 96 gadījumos ir izteikti aizrādījumi un pārkāpumi novērsti.
Šogad pirmajā pusgadā konstatēti 47 pārkāpumi, liecina Vides ministrijas apkopotā informācija.

Visbiežākais arguments, kuru min pārkāpēji, ir informācijas trūkums par minētās teritorijas ietilpšanu krasta kāpu aizsargjoslā un ierobežojumiem nobraukt no ceļa. Tieši tāpēc atbildīgās vides aizsardzības institūcijas šogad turpina iesākto darbu ne tikai pie kāpu izbraukāšanas pārkāpumu konstatēšanas un sodīšanas, bet arī sabiedrības informētības palielināšanas.

Šogad ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu ir uzsākta kampaņa "Saglabāsim Latvijas Kāpas". Tās ietvaros tika sagatavots un pārraidīts TV reklāmas klips par kāpu izbraukāšanas aizliegumu.

Savukārt, lai informētu sabiedrību par ierobežojumiem krasta kāpu aizsargjoslā un izglītotu par to nepieciešamību, ar LVAFA atbalstu tiek realizēts projekts "Nē - kāpu izbraukāšanai!", kura laikā tiks sagatavotas 500 informatīvās zīmes un 48 stendi un piegādāti vietējām pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!