Pagājušajā gadā pēc mākslīgās apaugļošanas veikšanas grūtniecība iestājusies 118 gadījumos, aģentūru LETA informēja Linezera slimnīcas medicīnas centra "Embrions" ginekologs Gints Treijs.
Centrā pērn veiktas 247 ārpusdzemdes apaugļošanas procedūras un pēc tām 36,8% jeb 91 gadījumā iestājusies grūtniecība. 2002.gadā centrā veiktas arī 87 sarežģītās introcitoplazmotiskās spermatozoīdu injekcijas (ICSI) un 27 gadījumos iestājusies grūtniecība.

ISCI tiek lietots pie smagas vīriešu neauglības un, kā norādīja speciālists, šī procedūra ir vienīgā, ar kuru var palīdzēt neauglīgiem vīriešiem tikt pie ģenētiski saviem pēcnācējiem.

Treijs norādīja, ka pērn ārpusdzemdes apaugļošanai veiktas par 100 procedūrām vairāk nekā 2001.gadā. Tas esot liels pieaugums un liecinot par to, ka "Embrions" kļūst par aktīvāko mākslīgās apaugļošanas centru Baltijā.

Pacientu pieaugumu ārsts skaidroja ar cilvēku dzīves līmeņa uzlabošanos, kā rezultātā šie pakalpojumi cilvēkiem kļūstot finansiāli pieejamāki. Turklāt centrā ieviestas arī līzinga iespējas.

Pēc Treija domām, cilvēkos uzticību šādām procedūrām raisa arī ieviestā tā saucamā "money back" programma, kas paredz: ja pēc procedūras neiestājas grūtniecība, pacientam tiek atmaksāta par operāciju samaksātā nauda. Taču, lai iestātos šajā programmā, ir noteikti vecuma un svara ierobežojumi, kas obligāti jāņem vērā.

Parastā ārpusdzemdes apaugļošana "Embrionā" maksā 460 latus. Ja ir nepieciešams procedūru veikt otro un trešo reizi, tad šī summa attiecīgi samazinās par 15 un 30 procentiem. Savukārt ISCI injekcija maksā 700 latus.

Ja pacients ir iesaistījies "money back" programmā, šīs procedūras maksā attiecīgi 890 un 1090 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!