Foto: F64
Pērn ar Rīgas Pašvaldības policistu starpniecību no nelabvēlīgām ģimenēm izņemti 89 bērni, kas ir krietni vairāk kā 2011.gadā, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā statistika par aizvadīto gadu.

Pieaug tādu gadījumu skaits, kad bērni ar policijas starpniecību no ģimenēm tiek nogādāti un ievietoti aprūpes iestādēs. Pērn šādi aprūpes centros nogādāti 89 bērni, kas ir par 58,9% vairāk kā gadu iepriekš.

Par pārkāpumiem, kas saistīti ar vēršanos pret nepilngadīgajiem, pērn izrakstīti 302 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir par deviņiem procentiem mazāk kā gadu iepriekš. Biežāk, 220 reizes, cilvēki sodīti par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. 17 reizes pieaugušie sodīti par bērnu atstāšanu bez uzraudzības, tikpat bieži – fizisku vai emocionālu vardarbību. Par nepilngadīgā iesaistīšanu alkohola lietošanā sodīti 15 cilvēki, bet 12 gadījumos protokols uzrakstīts par alkohola tirgošanu nepilngadīgajiem.

Analizējot pagājušā gada darba rezultātus, policija secinājusi, ka izsaukumu skaits būtiski nav mainījies, taču aizturēto personu skaits pieaudzis par 33,7%. Pērn apkalpoti 50 510 iedzīvotāju izsaukumi, kas ir vidēji 139 izsaukumi diennaktī. Savukārt aizturētas 13 966 personas, no kurām 453 bija meklēšanā, 2187 turēja aizdomās nozieguma pastrādāšanā, bet 27 bija nepilngadīgas.

Galvaspilsētas pašvaldības policijas pārraudzītajā pilsētas Videonovērošanas centrā pērn fiksēti 2421 pārkāpumi, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš. 158 reizes ar novērošanas kameru palīdzību pieķerti cilvēki, kuri tam neparedzētās vietās kārtojuši dabiskās vajadzības, 266 reizes – par alkohola lietošanu ielās, bet 381 reizes kameras fiksējušas dažādus konfliktus.

Palielinājies Rīgas pašvaldības policistu mācību iestādēs organizēto izglītojošo pasākumu skaits, pērn notikuši 129 šādi pasākumi skolās, kuru laikā bērni un jaunieši informēti par drošības jautājumiem, tiesību un pienākumu izpratni, kā arī sabiedriskās kārtības noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!