Foto: DELFI

Pagājušā gada deviņos mēnešos Valsts policija (VP) veikusi 3573 kravu pārvadājumu un 90 pasažieru pārvadājumu kontroles aktu pārbaudes, kuru laikā konstatēti dažāda veida pārkāpumi, par kuriem kopumā noformēti 1815 administratīvie protokoli vietējiem autopārvadātājiem un 356 administratīvie protokoli citu valstu pārvadātājiem, liecina VP apkopotie statistikas dati par pagājušā gada darba rezultātiem autopārvadājumu kontroles jomā.

Kā šonedēļ Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē skaidroja VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, autopārvadājumu kontrole policijai pērn nebija no vieglākajiem uzdevumiem, jo šī funkcija tikai pērn tika uzticēta policijai, tāpēc arī darba rezultāti vēl nav tik labi kā gribētos.

No šā gada 1.janvāra policijas iekšienē esot veikta neliela reorganizācija, lai palielinātu policijas kapacitāti tieši šī uzdevuma izpildē. Zivtiņš uzsvēra, ka ar reorganziāciju tika pastiprināta kontrole autopārvadājumu kontrolē.

Pērn no visiem konstatētajiem pārkāpumiem 1534 bijuši tahogrāfa un ātruma ierobežotāja ierīces izmantošanā, 279 - braukšanas un atpūtas laiku neievērošanā, 130 - kravas vai pasažieru pārvadāšanas licences neesamībā, vēl 102 pārkāpumi reģistrēti kravas nostiprināšanas un gabarīta neievērošanā. Bīstamo kravu pārvadāšanā atklāti 25 pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!