Foto: F64
Pērn uz dzelzceļa pārbrauktuvēm notikuši 27 ceļu satiksmes negadījumi, šogad pirmajā ceturksnī – septiņi negadījumi, portālu "Delfi" informēja Valsts policija, kas sola pastiprināti kontrolēt pārbrauktuves.

Par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu pārkāpumiem 2011. gadā policija administratīvi sodījusi 876 cilvēkus, šogad līdz 30. aprīlim izrakstīti 325 protokoli. Tā kā joprojām uz pārbrauktuvēm notiek negadījumi un tiek pārkāpti noteikumi, policija īpašu uzmanību pievērsīs dzelzceļa pārbrauktuvju noteikumu ievērošanai, norāda likumsargi.

Policija atgādina, ka pārbrauktuve ir vienīgā vieta, kur krustojas vilciena un ceļu satiksmes dalībnieku ceļi. "Neatļauta pārbrauktuves šķērsošana nav nejaušība vai neuzmanība, tā ir katra cilvēka apzināta rīcība," uzsver policija, atgādinot autovadītājiem, ka vilcienam vienmēr ir priekšroka, pat tad, kad tuvojas policijas vai neatliekamās medicīniskās palīdzības transports. Vilcienam apstāšanās ir daudz sarežģītāka, tas nevar strauji nobremzēt, izdarīt manevrus vai apbraukt kādu šķērsli, tāpēc autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, atbildīgiem un jāievēro visi noteikumi, uzsver policijā.

Atbildība par dzelzceļa pārbrauktuvju noteikumu šķērsošanas pārkāpumiem paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, par dažāda veida pārkāpumiem sods paredzēts, sākot no brīdinājuma vai pieciem latiem līdz pat vairāku simtu latu naudas sodam un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!