Rīgas Bāriņtiesa pērn pieņēmusi 261 lēmumu par bērna aprūpes tiesību atņemšanu vecākiem, kas ir mazāk nekā 2004.gadā, informēja Rīgas Bāriņtiesas priekšsēdētāja Iveta Ritere.
Saskaņā ar Bāriņtiesas apkopoto statistiku pērn bērna aprūpes tiesības atņemtas 181 mātei un 80 tēviem. Savukārt 2004.gadā Rīgas Bāriņtiesa atņēmusi bērna aprūpes tiesības 343 personām.

Ritere informēja, ka 95 personām Bāriņtiesa pērn atjaunojusi bērnu aprūpes tiesības - 2005.gadā ar Bāriņtiesas lēmumu bērnu aprūpes tiesības atjaunotas 71 mātei un 24 tēviem. Šis rādītājs ir lielāks nekā 2004.gadā, kad bērnu aprūpes tiesības tika atjaunotas 75 personām.

Pērn Bāriņtiesa arī sniegusi 158 atzinumus rajona vai pilsētas tiesām, kuras lēmušas par aizgādības tiesību atņemšanu. Šādu atzinumu pērn izsniegts par 55 mazāk nekā 2004.gadā.

2005.gadā 219 bērniem noteikta aizbildnība.

Rīgas Bāriņtiesa ir Rīgas pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde, kas noskaidro ģimenes, kurās nav pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana, un sadarbībā ar veselības aprūpes, izglītības, sociālās palīdzības un policijas iestādēm lemj par nepieciešamo palīdzību šīm ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!