Trīs Pēterbaznīcas tornī iebarikādējušies nacionālboļševiki ir aizturēti, notikuma vietā paziņoja kārtības policijas priekšnieks Voldemārs Hmeļevskis. Aizturēšanas operācijā piedalījusies speciālā vienība "Omega" un Krievijas vēstniecības pārstāvji, kas rīkojuši pārrunas ar nacionālboļševikiem.
Aizturēšana notikusi bez pretestības un pie aizturētajiem atrasta munīcija, taču nav zināms, vai tā varēja būt bīstama, žurnālistiem sacīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš.

Aizturētos no baznīcas izveda "Omegas" pārstāvji. Viņiem galvās bija uzvilkti maisi, sejas nebija redzamas. Viens no aizturētajiem ir Krievijas pilsonis, pārējo personības tiek noskaidrotas.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks informē, ka viens no cilvēkiem, kas atradās Pēterbaznīcā, ir Krievijas pilsonis un nacionālboļševiks, pārējo divu personības pašlaik precīzi nav noskaidrotas.

Nacionālboļševiki prasījuši atbrīvot visus Latvijā aizturētos domubiedrus, kā arī "Latvijai izstāties no NATO un pārtraukt sadarbību ar citām organizācijām".

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Igors Krasovskis žurnālistiem stāstīja, ka sestdien Rīgā tiks pastiprināti drošības pasākumi valsts un pašvaldības iestādēs. Viņš norādīja, ka nav iespējams uzzināt, kurās vietās varētu notikt vēl kādas akcijas, bet pieļāva, ka tādas notiks.

Nacionālboļševiki baznīcā iegāja apmēram divas stundas pirms aizturēšanas un uzvedās kā parasti apmeklētāji, nopērkot biļetes, lai apskatītu Rīgu no 123 metrus augstā torņa. Tomēr viņu plāni izrādījās citādi un pie lifta trīs jaunieši izvilka granātām līdzīgus priekšmetus, ar kurām draudod uzspridzināties, pieprasīja no apcietinājuma atbrīvot viņu aizturētos biedrus.

Baznīcas tornī, apskates laukumiņā, nacionālboļševiki izkāra sārtas krāsas lupatu un izteica draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!