Konkurences padomes (KP) priekšsēdētājs Pēteris Vilks no jaunā gada vairs nepildīs KP priekšsēdētāja pienākumus, bet tiks pārcelts Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieka amatā sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas un tirgus uzraudzības jautājumos.
EM norāda, ka jaunais amats nepieciešams, lai pilnveidotu ministrijas funkciju izpildi, kā arī stiprinātu ministrijas kapacitāti un akcentētu svarīgo konkurences, sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas un tirgus uzraudzības jautājumu risināšanu un attiecīgo normatīvo aktu izstrādi.

Jaunā valsts sekretāra vietnieka amata pienākumos ietilps KP darbības pārraudzība, jauna sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas modeļa ieviešana un tirgus uzraudzības stratēģijas izstrāde un realizācijas koordinēšana, informē EM preses dienests. Šie jautājumi esot ļoti būtiski, lai nodrošinātos pret negodīgām darbībām tirgū, kas ietekmē patērētājus, kā arī preču un pakalpojumu cenas.

Jaunos amata pienākums Vilks sāks pildīt 2006.gada 2.janvārī. Bet tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz KP priekšsēdētāja un viena padomes locekļa amatu. Uz laiku līdz KP jaunā priekšsēdētāja apstiprināšanai šī amata pienākumus pildīs padomes locekle Tatjana Jefremova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!