Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane 8. jūnijā pārtrauks darbu šajā amatā, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

LTV jau aprīlī vēstīja, ka Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide valsts noslēpumam.

Pētersone-Godmane LTV pauda nožēlu par notikušo, kā arī sacīja, ka pielaides liegšanas iemesli viņai joprojām nav skaidri.

"Neuzskatu, ka mans darbs ir pelnījis šādu novērtējumu," LTV sacīja Pētersone-Godmane. Viņa gan atzīmēja, ka 20 gadi ir ilgs laiks vienā sistēmā. Tāpat viņa piebilda, ka viņas līdzšinējā darba vērtējums bijis pozitīvs. Pētersone-Godmane LTV sacīja, ka, iespējams, ir pienācis laiks pieņemt citus izaicinājumus un to viņa arī darīs.

Āgentūrai LETA viņa atzina, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir atteicies pagarināt viņai pielaidi valsts noslēpumam, viņa pārsūdzēja SAB lēmumu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, taču ģenerālprokurors biroja lēmumu atstājis spēkā. Lēmuma saturu viņa komentēt nevarot.

LTV viņa atzina, ka pielaide nav atjaunota, jo, piemēram, pārkāpti dažādi termiņi par informācijas nesniegšanu par laulībām un dzīvesvietu, taču tā visa esot publiski pieejama informācija.

Pētersone-Godmane sacīja, ka var tikai izteikt nožēlu par šādu lēmumu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) LTV raidījumam "Panorāma" pauda, ka process ar Pētersones-Godmanes pielaides piešķiršanu ildzis pusgada garumā, un "viņš ir noslēdzies tā, kā viņš ir noslēdzies".

Līdzšinējo sadarbību ar valsts sekretāri Kozlovskis LTV vērtēja augstu, sakot, ka viņa bija profesionāla, turklāt īpaši akcentējams viņas devums bēgļu jautājuma risināšanā, jo tam veltītās darba grupas vadību viņa uzņēmusies.

Kozlovskis sacīja, ka pašreiz Pētersone-Godmane esot izlēmusi nepalikt valsts pārvaldē, bet par nākotnes plāniem esot jāvaicā viņai pašai.

Patlaban IeM valsts sekretāra pienākumus pildīs pašreizējais valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Kozlovskis sacīja, ka jauna valsts sekretāra atrašana būšot šī mēneša jautājums, jo prioritāte ir pēc iespējas ātrāk virzīt apstiprināšanai valsts sekretāru.

Pētersone-Godmane teica, ka viņai būtu pāragri komentēt nākotnes plānus, taču viņa neizslēdzot iespēju turpināt darbu valsts pārvaldē.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, viņa 1998. gadā sākusi darbu IeM sistēmā kā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Juridiskās nodaļas vadītāja, tad bijusi ministrijas Juridiskā departamenta ES Likumdošanas saskaņošanas nodaļas vadītāja, IeM Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktora vientiece, pēc tam šī departamenta direktore.

2005. gadā viņa kļuvusi par IeM valsts sekretāra vietnieci, bet 2009. gadā kļuvusi par IeM valsts sekretāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!