Dienu pēc atlūguma iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone ir simtprocentīgi pārliecināta par sava lēmuma pareizību, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja pati Pētersone.

"Šodien man ir sajūta, ka dzīvē iestājies jauns posms. Esmu simtprocentīgi pārliecināta, ka pieņēmu pareizo lēmumu," komentēja Pētersone. Vienlaikus viņa atkārtoti norādīja, ka par izteiktu spiedienu no kādas puses runāt nevarot, un spriedzi radījusi vairāku apstākļu sakritība. Tāpat viņai neesot pierādījumu tam, ka politiskā vide būtu iepriekš plānojusi viņas nomaiņu.

Pētersone skaidroja, ka laiks rādīs, vai politiķi atbalstīs un turpinās viņas sākto reformu virzību, piebilstot, ka vairākas iniciatīvas ir iesniegtas izvērtēšanai.

Savukārt, runājot par atklātajiem gadījumiem saistībā ar negodprātīgiem VID darbiniekiem, Pētersone atklāja, ka, piemēram, ar bijušā finanšu policista Roberta Dirnēna gadījumu VID bijis informēts un strādājis jau krietni iepriekš, taču nav varējis par to publiski runāt.

Vēl bijusī VID vadītāja sacīja, ka no VID tikuši nopludināti vairāki dokumenti un sapulcēs runātais. Viņa to vērtēja negatīvi, paužot, ka nojauš, kas dokumentus nopludinājis. "Skumīgi, ka daži intriganti mēģinājuši nopludināt sagrozītu informāciju. Domāju, ka tas darīts populisma un pašlabuma nolūkos," tā Pētersone.

Vaicāta par nākamo VID vadītāju, Pētersone skaidroja, ka tas būs finanšu ministres lēmums, taču šai personai labi jāpārzina dienesta darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!