Foto: LETA
Latvijas Institūta (LI) pašreizējā vadītāja Karina Pētersone ir gandarīta par paveikto LI vadībā, tāpēc "ar vieglu sirdi" nodos vadības grožus savam pēctecim.

LI vadītājai būs jāatstāj savs amats, ņemot vērā, ka oktobrī viņa sāks pildīt Saeimas ģenerālsekretāres amata pienākumus.

Pētersone šodien žurnālistiem norādīja, ka, no vienas puses, nebija viegls lēmums piekrist ieņemt parlamenta ģenerālsekretāra amatu, jo tas saistīts ar to, ka viņai nāksies atstāt LI vadītājas amatu. Darbs Latvijas Institūta vadītājas amatā ir radošs un starptautiski atbildīgs, un Pētersonei ir gandarījums par šajā amatā pavadītajiem četriem gadiem, kuros ir radīta spēcīga komanda. Līdz ar to viņa ar vieglu sirdi var nodot savam pēctecim vadības grožus, LI gatavojoties Latvijas simtgades svinībām.

Pētersonei ir savi apsvērumi par iespējamām kandidatūrām uz LI nākamā vadītāja amatu, un jautājumu par savu pēcteci viņa plāno pārrunāt ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču. Viņa pieļāva iespēju, ka uz LI vadītāja amatu tiks rīkots konkurss.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs apstiprinājis jaunu parlamenta administratīvās vadības nolikumu, kas cita starpā paredz Saeimas ģenerālsekretāra amata izveidi, nosakot, ka šī amatpersona nodrošinās parlamenta administratīvo vadību. Vienlaikus ģenerālsekretāra amatā iecelta Pētersone, un plānots, ka viņa darbu šajā amatā sāks šī gada oktobrī, informēja Saeimas Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!