Foto: LETA

Iedzīvotāji par labi padarīto darbu visbiežāk uzslavētu Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un premjeru Valdi Dombrovski (V), liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Visbiežāk iedzīvotāju skatījumā uzslavu būtu pelnījis Ušakovs (21% aptaujāto). Tikmēr citas amatpersonas minētas ievērojami retāk – 9% aptaujāto uzslavētu premjeru Dombrovski un 8% aptaujāto - bijušo Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Tiesa, iedzīvotāju atbildes šajā jautājumā krasi atšķīrās atkarībā no sarunvalodas ģimenē. Ušakovu uzslavētu 41% aptaujāto, kuru sarunvaloda ģimenē ir krievu, bet latviski runājošo vidū šādu viedokli pauduši vien 7% respondentu. Tikmēr Dombrovski uzslavētu 12% latviski runājošo, bet krieviski runājošie – tikai 1%.

Pētījums arī parādot, ka pagājušā gada nogalē novērotā tendence, ka sabiedrības nosakņojums uzlabojas, saglabājusies arī 2013.gada sākumā.

Iedzīvotāji arvien pozitīvāk vērtē gan lielāko daļu ar valsts un ekonomikas attīstību saistīto indikatoru, gan savas ģimenes materiālo stāvokli.

Tostarp salīdzinoši atzinīgāk nekā iepriekš iedzīvotāji novērtējuši arī iespējas Latvijā atrast labu darbu un arī valdības darbu.

"DNB Latvijas barometrs" jaunākais pētījums tiks publiskots šonedēļ.

Tas tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Ņemot vērā aktuālos jautājumus par Eiropas Savienības fondu apjomu un sadali plānošanas periodā 2014. - 2020.gadam, "DNB Latvijas barometra" pētījuma iedzīvotāji arī lūgti izteikt viedokli par savu informētību par Eiropas fondu sadali un izmantošanu, līdzekļu pieejamību un piešķiršanu dažādām jomām, kā arī attieksmi pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!