Patlaban Latvijā privātie uzkrājumi vecumdienām, tostarp dzīvības apdrošināšanas izmantošana ir nepietiekamā līmenī, liecina jaunākā socioloģisko un tirgus pētījumu uzņēmuma "Inmind" aptauja, kas veikta pēc Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pasūtījuma.
Uz pieaugošā patēriņa fona dažādās jomās, kā arī kontekstā ar jaunākajiem datiem par iedzīvotāju novecošanu gan Latvijā, gan visā pasaulē Latvijas iedzīvotāju veidoto uzkrājumu līmenis ir kritiski zems.

Aptauja liecina, ka 63% respondentu dažādu iemeslu dēļ uzkrājumus vecumdienām neveic nemaz - 25% no tiem nav tādas iespējas, 12% par to nedomā, bet 26% to uzskata par bezjēdzīgu.

Eksperti uzskata, ka steidzami jāmaina sabiedrības domāšana. Preses konference, kurā nozares pārstāvji pārrunās pašreizējo situāciju un iespējamos risinājumus, vadoties pēc pasaules prakses, kā arī iepazīstinās ar aptaujas rezultātiem, notiks otrdien, 29.augustā, plkst.12 viesnīcā "Bergs".

Konferencē piedalīsies LAA prezidents Juris Dumpis, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras direktore Inese Šmitiņa, Latvijas Universitātes sociāli ekonomiskās demogrāfijas profesors Juris Krūmiņš un Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs, ekonomists Andris Strazds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!