Latvijas iedzīvotāji dienestu bruņotajos spēkos uzskata par prestižu un gada laikā šādu viedokli paudušo skaits ir pieaudzis, liecina Aizsardzības ministrijas pasūtīts pētījums.
Kompānija "Data Serviss" šā gada novembrī ir veikusi ikgadējo pētījumu par Latvijas sabiedrības attieksmi pret valsts aizsardzības jautājumiem. Pētījumā mērķis bija noskaidrot Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret aizsardzības politikas aktuālākajiem jautājumiem.

Pētījuma rezultāti liecina, ka 59% Latvijas iedzīvotāju uzskata dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) par prestižu. Šis rādītājs gada laikā pieaudzis gandrīz par 10%. Iedzīvotāji līdzīgi izsakās arī par karjeras iespējām bruņotajos spēkos.

Lai gan liela daļa sabiedrības joprojām skeptiski izturas pret Latvijas karavīru dalību starptautiskajās misijās, saskaņā ar pētījuma datiem pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri karavīru dienestu starptautiskajās operācijās atbalsta. Apmēram puse iedzīvotāju uzskata, ka piedaloties misijās mūsu karavīri veic nopietnu ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā. Vairāk nekā puse iedzīvotāju atbalsta arī bruņoto spēku dalību NATO reaģēšanas spēku sastāvā.

Aptaujas dalībnieki atzinīgi novērtējuši arī mūsu valsts karavīru piedalīšanos palīdzības sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem. Patlaban aptuveni 70% iedzīvotāju atbalsta viedokli, ka veicot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, ekoloģisko katastrofu seku novēršanu, kā arī nesprāgušas munīcijas neitralizēšanu, NBS sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā.

Aizsardzības ministrijas un NBS eksperti izvērtēs pētījuma rezultātus, un pēc to apkopošanas sniegs detalizētu informāciju Latvijas sabiedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!