Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan ceturtdaļa Latvijas iedzīvpotāju gaida otro krīzes vilni, 64% arī norādījuši, ka neko īpašu nedara, lai sagatavotos jaunam ekonomiskās situācijas saasinājumam, liecina jaunākais "DNB Latvijas barometrs".

Vairāk nekā puse jeb 54% uzskata, ka viņiem personiski nākamgad būs aptuveni tikpat naudas, cik šogad, kas ir ievērojami pozitīvāks rādītājs nekā 2009. un 2010. gada nogalē.

Tikai 9% Latvijas iedzīvotāju sakās meklēt vai arī jau atraduši iespēju gūt papildu ienākumus, 7% izveidojuši uzkrājumus "nebaltai dienai", bet 6% norādījuši, ka netic krīzes "otrā viļņa" pienākšanai.

Ekonomikas eksperte Raita Karnīte norāda: "Interesanti, ka, paredzot ekonomiskās situācijas pasliktināšanos 2012. gadā, lielākā daļa aptaujāto vienlaikus uzskata, ka viņu ģimenes materiālais stāvoklis nepasliktināsies, nesniedzot atbildi, kas tad īsti radīs pasliktinājumu tautsaimniecībā kopumā. Šīs atbilžu kombinācijas liecina par atrautību vērtējumos "valsts" un "es valstī"."

Vērtējot, kuras no 2010. gada nogalē izskanējušajām prognozēm par ekonomiskās situācijas attīstību Latvijā piepildījušās, bet kuras – ne, visbiežāk aptaujātie norādījuši, ka šogad ekonomiskais stāvoklis nav uzlabojies un runas par krīzes beigām pērn bijušas pāragras (44%).

Tikmēr vienlīdz bieži aptaujātie minējuši, ka ekonomiskā situācija šogad uzlabojusies, bet ne tik daudz, lai varētu runāt par krīzes beigām (23%), kā arī – uzsvēruši, ka krīze šogad kļuvusi vēl smagāka (22%).

Savukārt to, ka krīze 2011. gadā beidzot ir pārvarēta, atzīmējuši vien 2% respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!