Foto: stock.xchng
Eiro ieviešanas jautājumu par svarīgu šobrīd atzīst 49% iedzīvotāju. Savukārt, kā svarīgāko aspektu, par kuru vēlētos saņemt informāciju, aptaujāties atzīst to, kā pāreja uz eiro ietekmēs algu un pensiju saņemšanu, savā pētījumā secinājusi pētījuma aģentūra „Factum”.

Tas kā pāreja uz eiro ietekmēs algu un pensiju saņemšanu interesē 83% iedzīvotāju. Otrs populārākais jautājums, kas interesē iedzīvotājus ir, kāds būs valūtas apmaiņas kurss. Tas interesē, pēc „Factum” pētījuma, 82% iedzīvotāju. Trešais visvairāk interesējošais jautājums ir par to, cik ilgā laikā eiro tiks ieviests – tas interesē 74% iedzīvotāju.

Tāpat „Factum” noskaidrojis, ka 74 iedzīvotāju uztraucas par to, ka eiro dēļ paaugstinās cenas. Šis viedoklis īpaši esot populārs eiro pretinieku un vecāko cilvēku grupā( 65-66 gadi).

Aģentūras vadītājs Aldis Pauliņš pirmdien žurnālistiem sacīja, ka „cilvēkos pārliecība ir ļoti stipra, ka cenas augs, neskatoties uz racionāliem argumentiem, kas skaidro pretējo.” Tāpat Pauliņš informēja, ka 38% iedzīvotāju neuzskata, ka eiro atlikšanu būtu nepieciešam atlikt, kas parāda, ka eiro atlikšanai nav pamata.

Jau ziņots, ka pēc „Factum” pētījuma, eiro ieviešanu maijā Latvijā atbalsta 38% iedzīvotāju, kas ir par 2% vairāk nekā bija novērots aprīļa mēnesī.

Nemainīgi lielākā daļa no eiro atbalstītājiem ir jaunieši vecumā no 15-25 gadiem, kā arī cilvēki ar augstāku izglītības līmeni un salīdzinoši augstākiem ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!