Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīdzinieki ēd daudzveidīgāku uzturu nekā laucinieki, par tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veikto pētījumu piektdien vēsta "Diena".

SKDS direktors Arnis Kaktiņš to skaidro ar rīdzinieku plašākām zināšanām un dziļāku izpratni par veselīgu uzturu. Iespējams, laucinieku vienveidīgākās ēšanas iemesls ir tas, ka viņi pārtikā izmanto pašu audzētus produktus, bet veikalā nopērkamajiem tērējamās naudas nav daudz.

Kaktiņš norādīja arī, ka pētījums atklājis – daudzi zina, kāds uzturs ir veselīgs, tomēr zināšanas nelieto dzīvē.

Tāpat pētījums parādījis, ka Latvijā dzīvojošie ir maizes ēdāju tauta. "Maizes popularitāte vērtējama neviennozīmīgi – viss atkarīgs no tā, kādu maizi ēdam, jo tās sastāvs mēdz būt ļoti atšķirīgs," uzsver Kaktiņš un atgādina, ka uzturzinātnieki rekomendē izvēlēties pilngraudu maizi.

Otra populārākā pārtikas grupa ir piena produkti. Pētījums parādīja, ka ne īpaši veselīgo ēšanas ieradumu vidū ir bieža gaļas produktu lietošana un aizraušanās ar saldumiem, teic Kaktiņš.

Saldumus īpaši iecienījuši bērni. "Četras piektdaļas aptaujāto bērnu vecumā no 6 līdz 14 gadiem atzinuši, ka ēd saldumus vismaz reizi dienā vai biežāk. Kā neveselīga tendence vērtējama tā, ka 16% bērnu reizi dienā un biežāk ēd "fast food", piemēram, burgerus," stāsta Kaktiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!