Pārbaudot SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" (RGK) vadītāja Gunta Piteronoka telefonsarunas, kā arī finanšu policijas (FP) izņemtos materiālus, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) analizēs arī iespējamo RGK bezmaksas pakalpojumu sniegšanu JL amatpersonai Ievai Zvejsalniecei, otrdien raksta laikraksts "Diena".
Sarunu ieraksti liecinot, ka Piteronoks, iespējams, savai partijas biedrei Zvejsalniecei, kura tobrīd ieņēma arī aizsardzības ministra padomnieces amatu, kāzās gribēja bez maksas piedāvāt kādus gaļas izstrādājumus. Zvejsalniece gan skaidrojusi, ka par visiem RGK pakalpojumiem samaksājusi.

"Klausies, lai ir bezkaunīgi, bet, ja tur vajaga, — hotj pa velti viņai dod, saproti," sarunā ar kādu sievieti pie kuras atbraukšot Ieva, kura ir JL valdes locekle, pērn 18.augustā teicis Piteronoks, liecina medijos publiskotās telefonsarunas, kuru autentiskumu apliecinājusi drošības policija.

Ko tieši viņš solīja izdarīt Zvejsalniecei un vai to par to tika samaksāta nauda, tagad skaidro KNAB. Bet ģenerālprokurors Jānis Maizītis atsevišķi uzdevis pārbaudīt telefonsarunās izskanējušo iespējamību, ka kāda amatpersona saņēmusi pretlikumīgu dāvanu no kombināta.

"Jaunā laika" valdē ir tikai viena Ieva — partijas jaunatnes nodaļas vadītāja Zvejsalniece. Saskaņā ar JL mājaslapā publicēto informāciju viņa par valdes locekli ievēlēta 2005.gada janvāra un novembra kongresos. Minēto sarunu laikā pērn augustā viņa bija arī toreizējā aizsardzības ministra Einara Repšes padomniece.

Pēc telefonsarunu publicēšanas presē Zvejsalniece izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka viņai "nav nekādas saistības nedz ar Rēzeknes gaļas kombinātā notikušo finanšu pārbaudi, nedz ar kādiem citiem iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar RGK, ja tādi ir bijuši".

Paziņojumā viņa skaidro, ka viņas sarunas ar Piteronoku bijušas saistītas tikai ar kāzu organizēšanu, kas notika 20.augustā. Zvejsalniece skaidrojusi, ka viņas kāzās neesot bijusi gaļa no RGK, bet tikai pavārs, kurš sarunāja oficiantus un ēdināšanas uzņēmumu.

Gan par pavāra un oficiantu, gan ēdināšanas uzņēmuma pakalpojumiem ticis samaksāts, un nekas neesot bijis bez maksas, "Dienai" paudusi Zvejsalniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!