Foto: LETA

Partijas "KPV LV" izvirzītā labklājības ministra amata kandidāte, Saeimas deputāte Ramona Petraviča (KPV LV) norāda uz nepieciešamību veicināt deinstucionalizācijas procesus, kā arī atbalstīt mazāk nodrošinātos pensionārus.

Petraviča aģentūrai LETA skaidroja, ka labklājības jomā veicamie darbi tiks apkopoti, strādājot kopā ar citiem topošās valdības partiju pārstāvjiem, kā arī ar nozares atbildīgajiem cilvēkiem, tajā skaitā pašreizējo labklājības ministru Jāni Reiru (JV) un valsts sekretāru.

Vaicāta par prioritātēm, ministra amata kandidāte norādīja uz "KPV LV" programmā minēto lielākās pensiju mantošanas iespēju, ja pensionāra dzīvesbiedrs ir aizgājis mūžībā. Tāpat nepieciešams pensionāriem atcelt nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu vienīgajam mājoklim, pauda politiķe.

Taujāta par citām izmaiņām pensiju sistēmā, viņa norādīja, ka ir nepieciešams pārrēķināt pensijas tiem cilvēkiem, kuru stāžs Padomju Savienības laikā ir par zemu novērtēts, lai gan cilvēks ir atbildīgi strādājis. Izmaiņas gan neattiektos uz šo gadu un prasītu lielu darbu, atzina Petraviča.

Saistībā ar deinstitucionalizācijas procesu uzlabošanu, ministre norādīja, ka jāstrādā, lai cilvēkiem ar invaliditāti un bērniem no bērnu namiem dzīves apstākļus maksimāli pietuvinātu ģimeniskai videi.

Tāpat nepieciešams veikt uzlabojumus rehabilitācijas jomā, kā arī veikt tehnoloģisko palīglīdzekļu koncepta maiņu, uzskata politiķe. Kā piemēru viņa minēja to, ka pirms vēlēšanām bieži iedzīvotāji pauduši, kad pieejamie dzirdes aparāti ir viena veida, taču tiem būtu jāatbilst individuālām vajadzībām. Labklājības jomā primāra būšot arī iesākto darbu turpināšana, teica politiķe.

Norādīta uz to, ka pirms dažām dienām sociālajiem tīklos dalījusies ar kritisku izteikumu par Ministru prezidenta amata kandidātu Krišjāni Kariņu (JV) un vaicāta, vai balsos par valdības apstiprināšanu, Petraviča norādīja, ka "KPV LV" vēl neesot bijis balsojums par iešanu vai neiešanu topošajā valdībā.

Politiķe akcentēja, ka sadarbības partneriem pašlaik ir jāķeras pie valdības deklarācijas veidošanas, vienojoties par galvenajiem darbiem. Viņa uzsvēra, ka attiecībā uz darāmo darbu sarakstu nerīkosies pretēji saviem principiem, lai varētu ieņemt šo amatu.

Kā ziņots, partija "KPV LV" kā kandidāti labklājības ministra amatam izvirzījusi Petraviču, šodien žurnālistiem pavēstīja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Līdzšinējā labklājības ministra amata kandidāte, deputāte Ieva Krapāne ir atsaukusi savu kandidatūru "veselības stāvokļa" dēļ, norādīja Zakatistovs.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien premjera amatam nolēma nominēt JV politiķi, Eiropas Parlamenta deputātu Kariņu, kurš labklājības ministra portfeli piedāvāja "KPV LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!