Foto: DELFI

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) vēl vismaz mēnesi vai divus savu Saeimas mandātu nenoliks, žurnālistiem sacīja politiķe.

Viņa norādīja, ka konkrētu mandāta nolikšanas datumu pagaidām pateikt esot grūti. Deputāte norādīja, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā turpinās darbs pie budžeta, un saistībā ar to nepieciešama palīdzība koalīcijas biedriem, tostarp sadarbībā ar viņas partijas biedru Ati Zakatistovu.

Kā ziņots, Saeimas vairākums ceturtdien nobalsoja par Petravičas atsaukšanu no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas. Deputātes atsaukšanu rosināja viņas pārstāvētās partijas "KPV LV" frakcija, un arī Petraviča balsoja par šo lēmumu.

Uz jautājumu, kāpēc Petraviča kavējusi trīs Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes, politiķe sacīja, ka tas saistīts ar viņas aizņemtību. "Mans dienas režīms ir ļoti saspringts, man bija ļoti neatliekamas šīs tikšanās un bija arī komandējums pa vidu. Budžeta veidošana un viss šis process ir saspringts, tāpēc esmu izvēlējusies nepiedalīties turpmāk un atteikties no Mandātu un ētikas komisijas darba, lai tomēr taupītu arī sev laiku," skaidroja ministre, kura piebilda, ka viņas kolēģis Artuss Kaimiņš (KPV LV) turpinās darboties šajā komisijā un tikšot ar to galā.

Petravičai turpmāk būs jāpiedalās tikai vienas komisijas sēdēs, un viņa pārliecināta, ka tas būs "atslogojums" un būs daudz vieglāk strādāt kā Saeimas deputātei.

Pēc Petravičas paustā, jau iepriekš ticis runāts, ka viņai jābeidz darbs Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, tomēr līdz šim nebija uzrakstīts iesniegums. "Pagājušajā nedēļā biju komandējumā, līdz ar to nevarēju to izdarīt," piebilda politiķe.

"KPV LV" trešdien, 27.februārī, lems, kurš deputāts strādās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā Petravičas vietā un kurš parlamentārietis tiks virzīts darbam Nacionālās drošības komisijā no tās atsauktā deputāta Alda Gobzema vietā, informēja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Zakatistovs.

Kā ziņots, Petraviča trīs reizes pēc kārtas nav apmeklējusi parlamenta Ētikas komisiju, par ko partijas "KPV LV" Saeimas frakcijai lūgti paskaidrojumi, sacīja komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Petraviča ir šīs komisijas locekle. Līdz šim no viņas pašas nav saņemta informācija par iemesliem, kāpēc nevar ierasties komisijas sēdēs, skaidroja komisijas vadītāja.

Kursīte-Pakule trešdien pieļāva, ka viena iespēja būtu "KPV LV" lemt nomainīt Petraviču ar kādu citu deputātu komisijā, ja parlamentārietei nav iespējams apmeklēt sēdes. Reizē komisijas vadītāja pauda, ka pašai frakcijai jāizšķiras, kā tālāk rīkoties.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, ja kāds komisijas loceklis bez svarīga iemesla izlaidis trīs sēdes pēc kārtas, komisijas priekšsēdētājs to paziņo viņa frakcijai. Ja arī pēc tam komisijas loceklis neierodas sēdēs, pēc komisijas priekšlikuma Saeima viņu var atsaukt un ievēlēt citu.

Petraviča paralēli deputātes amatam ieņem arī labklājības ministra amatu un jau iepriekš vairāki Saeimas kolēģi pauduši šaubas, vai politiķe spēs kvalitatīvi strādāt abos posteņos.

Kā ziņots, Petraviča Saeimas deputāta mandātu plāno nolikt tad, kad partijas "KPV LV" parlamenta frakcijā tiks sasniegta stabilitāte, intervijā aģentūrai LETA sacīja politiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!