Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien, 4. februārī, Saeima apstiprinājusi "KPV LV" frakcijas deputāta Edgara Kronberga deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) nolikusi deputāta mandātu uz ministra pienākumu pildīšanas laiku.

Kronbergs bija nākamais ievēlētais deputāts "KPV LV" kandidātu sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Kronbergam ir Latvijas Universitātē iegūts dabaszinātņu bakalaura grāds, un līdz šim viņš bija Saldus novada domes deputāts.

Jau ziņots, ka janvāra beigās Petraviča pieņēma lēmumu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku nolikt Saeimas deputātes mandātu.

Petraviča ir vienīgā valdības locekle šajā Ministru kabinetā, kas jau divus gadus apvienoja Saeimas deputāta un ministra amatus, ko pieļauj likums. Spiediens izšķirties par vienu no amatiem pieaudzis pēdējā laikā, sabiedrībai un dažādu partiju politiķiem paužot bažas par Covid-19 izplatību sociālās aprūpes centros un ministres darba kvalitāti.

"Saeimas Prezidijam esmu nosūtījusi iesniegumu par Saeimas deputātes mandāta nolikšanu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku. Šis nekad nav bijis ambīciju jautājums, bet gan vienmēr esmu iestājusies par partijas un frakcijas stabilitāti, jo tā ietekmē arī mūsu visu ministru darbu valdībā. Būdama deputāte, esmu labāk spējusi aizstāvēt savas nozares, ministrijas, valdības un citu ministru darbu Saeimā," paziņojumā medijiem vēsta ministre.

Labklājības ministre uzsvēra, ka šādu lēmumu bija pieņēmusi jau decembrī, kad valstī spēkā pieņēmās pandēmija, kas izrādījās daudz smagāka, nekā vasarā epidemiologi bija prognozējuši. "Ņemot vērā, ka partijas vadības jautājuma sakārtošanās ir ieilgusi, esmu nolēmusi negaidīt jaunu partijas valdes iecelšanu un situācijas noregulēšanos, bet koncentrēties ministres pienākumiem šajā nozīmīgajā laikā. Vienlaikus vakar frakcijā mēs pieņēmām svarīgu lēmumu – nepakļauties valdes ultimātam attiecībā par partnerību koalīcijā, bet palikt uzticīgi līdzšinējam kursam un valdības stabilitātei. Tas man bija izšķirošais faktors sava lēmuma pieņemšanai," norādīja Petraviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!